E: prosvasi@hotmail.com | T: (+357) 25 87 7080

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων ΑμεΑ “Πρόσβαση” είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή. Έχει πρωινά και απογευματινά προγράμματα και “φιλοξενεί” 20 άτομα.

Το πρόγραμμα έχει διάφορες δραστηριότητες, όπως ειδική αγωγή, Η/Υ, εργαστήρια τέχνης, επαγγελματικό εργατήρι με κατασκευές από μέταλλο και ξύλο, εκπαίδευση στην απόκτηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και αυτοεξυπηρέτησης, αθλητισμό, θέατρο, εργαστήρια χορού, προγράμματα ανεξάρτητης διαβίωσης, τα οποία υλοποιούνται στην Κύπρο και το εξωτερικό με την αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών πογραμμάτων και ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, ευέλικτο, σύγχρονο και πολύπλευρο πρόγραμμα, το οποίο είναι σχεδιασμένο, σύμφωνα με τις αρχές της Συνόδου της Λισσαβόνας 2000 και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. 

Το προσωπικό έχει επαρκή γνώση του έργου του και αποτελείτε απο μια διεπιστημονική ομαδἀ (ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός, χοροθεραπεύτρια, μουσικοθεραπευτή, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπεύτη, γυμνάστρια) όπου από κοινού προσπαθούν να κατανοήσουν τις ατομικές διαφορές και τις ανάγκες του κάθε ατόμου, και να παρέχουν ένα υποστηρικτικό πλαίσιο με τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι γονείς θεωρούνται σεβαστά μέλη της ομάδας και πιστεύεται ότι είναι ο καλύτερος συνήγορος των παιδιών τους.