E: prosvasi@hotmail.com | T: (+357) 25 87 7080

“ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ”

Πώς δημιουργήθηκε αυτό το τραγούδι…

Το A΄Δημοτικό Ύψωνα έχοντας θέσει φέτος ως στόχο υπό έμφαση την «ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων ως ασπίδα ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», είχε ορίσει τον μήνα Φεβρουάριο ως «ΜΗΝΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ».

Η δημιουργία του τραγουδιού με τίτλο «Με τα μάτια στην καρδιά» είναι το επιστέγασμα των δράσεών μας,αφού «Με τα μάτια στην καρδιά» ήταν και το σύνθημα μας για όλο τον μήνα αποδοχής.

Το τραγούδι προέκυψε μέσα από μια πολύ όμορφη συνεργασία με τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρίες «ΠΡΟΣΒΑΣΗ». Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Α΄ Δημοτικού Ύψωνα (3 τμήματα, συνολικά 65 παιδιά) και τα μέλη του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων «Πρόσβαση» (22 άτομα), με την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή της Πρόσβασης κ. Πρόδρομου Στυλιανού.

Ονειρευτήκαμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο κι έτσι τελικά φτιάξαμε το τραγούδι μας! Ο καταξιωμένος Κύπριος τραγουδιστής κ. Γιώργος Σταματάρης έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια αποφασίζοντας να απαντήσει θετικά στο κάλεσμα μας και να συνοδεύσει τα παιδιά στο τραγούδι.

Με το τραγούδι μας θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό ή απομόνωση. Ανοίξτε όλοι την καρδιά σας και αγκαλιάστε όλα τα παιδιά του κόσμου! «Γιατί μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς καλά, την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν».

Comments are closed.